Echoes Of The Fallen – Gitarene kjem!

Undertegnede har forelsket seg. Vel i hvert fall så er man betatt. Og det i et walisisk melo-deathmetalband, om vi tør kalle det det, i hvert fall snakker vi her om en gitarmelodisk metalsjanger, uten noen form for clean vokal. Men gitarene, gitarene! Her er det tvillinggitarsoloer ventende rundt hvert hjørne, mens thrashriffene hagler inn på langsidene, iført heftig deathmetaltempo for virkelig å kjenne vinden i håret man kommer ut av byen og ut på landeveien. Stemningsfullt og insisterende energisk, uten å falle i en eller annen satt norm for hvordan det bør gjøres eller låte, men likevel med en slags oppdatert åttitallsvibb på det hele.

Jo, det er Anterior jeg babler i vei om. Noen hårete unggutter som for fire år siden ga ut sin svært så lovende debut med tittelen This Age of Silence, for så slite seg litt bort i personell- og helseproblemer, men for så å komme sterkt tilbake med årets album, Echoes Of The Fallen.

Det er noe med denne klassiske vibben, iblandet en mer nymotens og oppgradert stilform, som gjør at Anterior fungerer så godt i mine ører. Det låter fresht og åpent, heavy, men likevel ekstremt melodiøst og tilgjengelig, men uten å være cheesy og pompøst. Det er pikadø en prestasjon verdt å ta med seg! Samtidig er det vel ikke tvil om at mye av dette er gjort før, for dette er referanserik musikk. Men det gjør selvsagt ingenting.

Det føles som om vi svømmer i herlige metalutgivelser fra veletablerte band i 2011, og dette albumet føles derfor som en uventet bonus på undertegnede, som toppen av kransekaka. Anbefales spesielt om du liker band som f.eks. In Flames, Soilwork, Sylosis eller Malefice.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.