Bedre enn noensinne!

(Storsalen, Samfundet, Trondheim – lørdag 23. september 2006)
Foto: Frode Jørum (Arkiv)

Skarockbandet Hopalong Knut skal i forbindelse med utgivelsen av sitt andre album, Evolusjonens Trøst, ut på turné til 18 studentsteder gjennom et turnésamarbeid mellom studentarrangørene i Norsk Rockforbund og Rikskonsertene. Lørdag 23. september slapp de både albumet og åpnet norgesturneen sin på Samfundet i Trondheim. Det ble en fantastisk konsert foran et ellevilt hjemmepublikum, og med en gjeng like elleville og forventingsfulle studentarrangører som var på besøk i Trondheim.

Fotograf: Frode JørumEnhver som har sett Hopalong Knut tidligere, kan skrive under på at dette er et band som ikke sparer på kruttet på scenen. Det er lett og naturlig å bruke vokalist Kristin Jensen som selve kroneksemplet; dyktig, energisk, utadvendt, stort smil og en karismatisk scenepersonlighet som kan lyse opp et rom alene. Men hun er så absolutt ikke alene. Hun har ni andre tilsvarende personligheter med seg på scenen som bobler av entusiasme og ren spilleglede.

Dette er selvsagt ikke uvanlig tendenser fra et band som oppholder seg i sjangeren ska.. Men Hopalong Knut har både dette og det lille ekstra. Og det lille ekstra i denne sammenheng er kjemien innad i bandet.

Hoppende storsal
Og ikke minst har bandet disse fantastiske låtene som sitter hos publikum med en gang. Melodiene, energien, de frekt fengende refrengene og de smarte tekstlinjene gjør at man blir dratt med. På lørdag ble store deler av det nye albumet spilt, og den hoppende storsalen på Samfundet reagerte på de nye låtene med umiddelbar virkning. La det ikke være noen tvil; å spille nye sanger for et publikum kan være tungrodde greier. Men Hopalong Knut kjørte bare på og nye sanger som Spark På Leggen, Piltdownmann og den glimrende Bedreviterdansen (som er et spark til alle liksomkule musikkfolk som står med armene i kors bakerst i alle konsertlokaler) fikk med seg publikum med en gang.

Gamle heltelåter som Jabbsaft, Suppe, Bautastein, Artigkaill og Lykkejegere ble selvsagt ikke mottatt noe dårligere. Til tider sto stemningen i taket på Samfundet og å påstå at det kokte både på scene og gulv er ikke å overdrive med to gram en gang.

Fotograf: Frode JørumPublikum som har skjønt poenget og tar turen på Hopalong Knut-konsert i høst kan forvente et band som er bedre enn noensinne. Ikke bare spiller de bedre og er tydelig enda mer samspilte, men overgangene mellom sangene sitter sikkert og godt, regien er tydelig og den proffe innstillingen til bandet kombineres med den alltid løsslupne stilen til bandet. Kristin Jensen er en visuell belønning til både jenter og gutter og har en personlighet som gjør at du enten har lyst til å bli kjæreste eller bestevenninne med henne.
Hvis det er et band i Norge du bør oppleve live i 2006, så er det Hopalong Knut. Bare spør alle som var på Samfundet lørdag. Du er garantert en musikalsk fest med et band som burde spille i både bryllup og i begravelser. Det handler om livsglede, folkens.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.