Come Up For Air – Klangfullt og midnattmagisk

Star Is Just A Sun var på mange måter et innadvendt og, om ikke vanskelig, komplisert album. Det var ikke vanskelig å forstå i seg selv, men du skulle ha god tid og tålmodighet for å la det virkelig komme til sin rett.

The White Birch har ikke forandret seg mye siden sist, for Come Up For Air er et ganske så stillferdig og vart popalbum. Men lydlandskapet er åpnere og melodiene langt tydeligere.

Briskebybehjelperen Ola Fløttums stemme står sentralt her, og han synger akkurat slik musikken legger opp til: Forsiktig og nesten naivt, som om han er redd for å vekke naboene.

Faktisk er det nesten mulig å se for seg Fløttum sitte i leiligheten sin midt på natta, med hodetelefoner og en mikrofon, mens han hviskesynger låtene sine. For dette er uten tvil musikk for de sene timer, da verden har gått til ro for natta og tankene siger på. Stemningen på Come Up For Air er midnattmagisk, og varer hele albumet ut.

I likhet med den forrige utgivelsen får låtene først skikkelig tak på sin lytter etter at de har fått spilt seg varme noen ganger. Men det er ikke enkeltlåtene som huskes best etterpå, det er helheten og den vakre atmosfæren som omfavner hele plata. Derfor er det egentlig ikke noe poeng i å trekke frem spesielle spor, men singelen Seer Believer er helt klart ei låt som står igjen.

Forvent et klangfullt og varmt album som først belønner deg som lytter etter en stund. Det er verdt det.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.