Black Refuge – Forsmak på høsten

Black Refuge bærer definitivt preg av at vokalisten heter José González. Men mens Veneer var én mann og hans egenartede gitarspill, er Junip et lo-fi band, med instrumentene plugget i. Melankolien står fortsatt i høysetet, men den kledelige svenske dysterheten males nødvendigvis med flere strøk når flere instrumenter er involvert. Det funker tidvis godt.

Den varme stemmen til González er ikke til å ta feil av, der han forsiktig og flytende synger «Turn To The Assasin» på låten med samme tittel, eller på samme vis står fram som en særegen vokalist på den flotte tittellåten. Langt mer «groovy» enn resten av de fire låtene på EPen, er denne låten også sterkere i sin tilbakeholdne tilgjengelighet. Den litt lengre Official holder et jevnt nivå, mens den skjøre og korte instrumentalen Chugga-Chugga ikke helt klarer å feste seg. Bruce Springsteens The Ghost Of Tom Joad er utgivelsens klare andrevalg, ettersom Junip virkelig klarer å gjenskape låten på nytt i sitt eget bilde, og gi den en helt ny identitet, uten at den mister sin opprinnelige styrke.

I det hele tatt er Black Refuge en ålreit forsmak på det som skal bli trioens første album, og fans av José González får så absolutt noe å lengte til mørke høstkvelder med. Likevel er det vel strengt tatt bare tittellåten og coverlåten som virkelig holder høy kvalitet denne gangen. Men albumet blir sannsynligvis mye bedre, kjenner vi herr González rett.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.