Hurra hei og Hopalong!

(Kroa i Bø, Bø – torsdag 7. april 2005)
Foto: Frode Jørum

Hopalong Knut har lenge vaket i vannskorpa og ventet på at andre enn den innerste krets skulle oppdage dem. Merkelig er det at Fotograf: Frode Jørumbuzzen rundt bandet ikke våknet skikkelig før nå i vinter, og spesielt under årets by:Larm i Stavanger. Skarockbandet har tross alt skapt liv og røre rundt omkring i diverse festlokaler og rockeklubber i flere år allerede.

Sist vi så dem i Bø, var i 2003 da de spilte på den lille vennefestivalen Sperrudfestivalen. Siden den gang har de byttet flere bandmedlemmer og ikke minst fått med seg Kristin Jensen på vokal. Hun er faktisk en enda bedre og mer karismatisk vokalist enn sin forgjenger.

En seiersoppvisning
For konserten på Kroa torsdag ble en seiersoppvisning i spilleglede, karisma, musikalske kvaliteter, folkelighet og humor. Vi kan ikke huske sist vi var på en konsert med et slikt liv både på scene og i sal. Fåtallet av de 2-300 menneskene som hadde tatt turen klarte å stå stille og det var ikke fritt for at vi der og da følte på oss at Hopalong Knut kommer til å bli et av Norges mest populære band om ikke lenge. Og med tanke på at Fotograf: Frode Jørumvi snakker om et band som spiller skarock og synger på trøndersk og som dermed på alle måter kunne se ut til å gå inn i historiebøkene som et litt sært, men artig band, så er det ganske vanvittig å bare tenke tanken. La oss bare håpe at norsk radio (hører dere P3!?) A-lister noen av låtene deres.

Taket løftet seg
Men undertegnede er ikke i tvil: Hopalong Knut blir det første norske skabandet som selger over 20 000 plater! Gåsehuden vi sto med nesten konstant i over en time får tale for seg selv. Undergrunnshitene kom som perler på en snor: Jabbsaft, Lavtrykk, Artigkaill, Bautastein og den nye singelen Suppe fikk Kroa i Bø til å koke og til å gaule temasangen «Gøy på landet» slik at taket løftet seg.

Når de trivelige trønderne kommer med sitt debutalbum i mai er det klart for et nytt stort norsk band. For Hopalong Knut passer for alle; både musikknerder, unge, gamle og hvermannsen.

Se bildegalleri fra konserten.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.