Avsluttet med pyromantisk stil

(Kroa i Bø, Bø – lørdag 20. november 2004)
Foto: Frode Jørum (frode@panorama.no)

Sist Johndoe spilte i Bø var det i et bittelite lokale og for femti mennesker, så det må kunne sies å være en fin oppgradering for bandet å spille for opp mot to hundre mennesker på Kroa. Mangt Fotograf: Frode Jørumkan sies om kvartetten, men at de står stille på scenen og bare glaner, det skal ingen kunne beskylde dem for.

Ikke så sjarmerende
Bandet jobbet som vanlig knallhardt gjennom hele settet, dóg uten at de skrudde på den helt store sjarmen. Og det er kanskje det eneste som virkelig kan holdes i mot dem, rent scenemessig. Johndoe kunne med fordel sjarmert like mye som de jobber hardt. Det savnes flere smil, kort og godt. Men akkurat det kan like mye bare være en personlig preferanse fra undertegnedes side.

Uinspirert
Det var likevel ikke bare mangel på sjarm som gjorde at første halvdel av lørdagens konsert til tider føltes Fotograf: Frode Jørumuinspirert og noe kjedelig. Til tross for at Johndoes bokstavelig talt rastløse rock’n’roll er solid nok, så var det ikke fritt for at trønderne ikke helt klarte å gripe de av publikum som ikke sto i umiddelbar nærhet av scenen og uansett jublet vilt.

Stemningen var positiv nok, men uten den glød som kjennetegner virkelig gode konserter. Vi begynte å lure på om det hele kom til ende uten den store entusiasmen vi følte sist bandet besøkte telemarksbygda.

Tente gnisten
Men etter at rundt femti minutter var gått, var det akkurat som om noen skrudde på en bryter – både på scenen og ute blant publikum. Intensiteten økte, overskuddet steg og låtene virket rett og slett bedre. Og kanskje var det så enkelt som at trønderne hadde spart det beste til slutt. At det var disse låtene som var gode nok til å tenne gnisten hos både band og publikum.
Fotograf: Frode Jørum
Faktum er i hvertfall at en høyst middels god konsert steg til å bli en virkelig god en. Johndoe avsluttet med stil.

Dermed ble det nok en gang bevist at å gå fra en konsert før bandet på scenen har fått avslutte det de startet, er en dårlig idé. Noen ganger tar det bare litt lengre tid før pyromantikken slår inn…


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.