Romrockere på høygir

(Idrettsplassen, Quartfestivalen, Kristiansand – lørdag 10. juli 2004)
Foto: Frode Jørum (frode@panorama.no)

Fotograf: Frode JørumDet er forståelig at enkelte blir noe friket ut av Thomas Felbergs merkelige kostymer og fremtoning. Og at det av den grunn kanskje blir vanskelig å ta bandet seriøst. Men ser man det hele slik det er ment, som en gimmick og et blikkfang, så funker det hele som bare det. Felberg er heller ingen stor vokalist, men han tar det hele igjen med ren og skjær dramaturgi og klassisk frontmannselvtillit.

Men det er det klart at det er bandet som helhet som utgjør den store Fotograf: Frode Jørumforskjellen. Samspilte som fy, og med en rå og småpsykedelisk stonerlyd, som både er ganske så klassisk og unik på en gang. WE høres ut som seg selv, men stiller likevel i en klassisk hardrockstil som mange har gjort før dem.

Rocket hardere enn de fleste
Konserten på Idrettsplassen begynte suverent tøft med et band som tydelig var på krigstien etter å ha blitt møtt med noen få hundre tilskuere. Et stusselig syn måtte det være å se utover den våte, møkkete plassen. Men Don Dons, Krisvaag, Goshie og Felberg gikk hardt ut og fikk fort fram glisene blandt publikum. Og til tross for en liten nedeperiode midt i den litt over time lange konserten, maktet WE å rocke Fotograf: Frode Jørumlangt mere enn de aller fleste bandene vi har sett under årets Quartfestival. Kvartetten avsluttet med knallrockeren Carefree og en femten minutter versjon av Freak Capital Of The Universe. Den satt som gummistøvler i seig søle!

WE, som for øvrig kommer med det nye albumet Smugglers til høsten, viste for alvor at de fortsatt er til å regne med på den norsk rockscenen. Hvem som helst som klarer å rocke så hardt foran et så lite publikum på en så stor plass, fortjener all den respekt de kan få.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.