Fortar, Hardar, Høgar EP – Trøndelags tøffeste

Null$katte$nylterne ble dannet i Namsos allerede i 1991. De har slitt undergrunnsscenene i Europa med sin punka rock’n’roll på trøndersk helt siden Silver gikk i Ten Sing. Det gjør de til de reneste veteraner i norsk sammenheng, til tross for at de aldri har blitt plukket opp av noe norsk selskap. Merksnodig nok har spanjolene, blant andre, trykket dem til sitt bryst, og bandet har også deltatt på et uendelig antall utenlandske samlere.

Tittelen på fjorårets EP er særdeles treffende. De fire sporene går fortere, er hardere og spilles helt sikkert høyere enn før. Den mest opplagte forskjellen fra siste utgivelse er nødvendigvis det faktum at grunnlegger og vokalist Micke ga fra seg mikrofonen til nykommeren Torkile The Reptile etter Juha Mieto EP. Namsosingene fikk dermed en vokalist med en lysere og kraftigere stemme, noe som verken er til det bedre eller verre. Det lyder bare annerledes. Men han kler den mer energiske og beskjedent mer polerte lyden godt, og han tilfører musikken en anelse mer melodi enn det Micke gjorde.

Førstesporet og tittelkuttet er det beste, og to runder med refrenget er nok til at man blir hensatt til ren gauling, og får lyst på mørkebrun drikke. En skikkelig partylåt som på mange måter oppsummerer mye av det denne gjengen handler om; energisk og svett rock som er skapt for å spilles live for et jublende publikum.

De to neste låtene er ikke helt på samme nivå, men de er likevel ikke å forakte. Det er Null$katteklassikeren Pæng som avslutter ballet på selvfølgelig tøft og humoristisk vis.

Snylterne spiller bedre og tettere enn noen gang, og det er for eksempel en fryd å høre basskrydringene til Eirik The Viking (også kjent som Dadafons Eirik Øien).

Det kan se ut som musikk-Norge endelig har fått ørene opp for dette hardtarbeidende bandet (det er pikadø på tide!), og trønderne er inviterte til å spille på årets by:Larm i Bergen, (neste uke, torsdag og lørdag). Om det finnes litt rettferdighet i verden, så får de kanskje litt oppmerksomhet der også. Fortar, Hardar, Høgar EP er i hvertfall et godt bevis på at de har noe der å gjøre.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.