The Burning – Finnene angriper!

Bandet ble stiftet i 2000 og fikk allerede året etter innpass hos Nuclear Blast, et av verdens største heavy metal plateselskap. I 2002 kom deres selvtitulerte debut til gode kritikker, da selvsagt spesielt i Tyskland. Et land som aldri glemte kunstformen heavy metal selv etter at grungen eksploderte. Det er heller ikke vanskelig å skjønne at Thunderstone har truffet blink der nede. Deres grenseløse tributt til åttitalls heavy metal og power-metal sitter som et skudd. Ikke rart at de har blitt kalt det beste som har skjedd power metalen siden Hammerfall.

Så la oss glemme det vanvittig klisjéaktige navnet, det bakstreverske soundet og heller glede oss over at det går an å lage fantastisk fengende melodiøs metal også i 2004. Her er alt som hører til: passende høy flerstemt vokal, gitarsoloer, pompøse keyboardlinjer, gode melodier og et driv som Thunderstones forbilder fra tidlige tider ville ha anerkjent på et blunk. Bandet har kort og godt et veldig godt øre for sin egen musikk, og har evnene til å få frem sine egne ideer.

Originalt låter det så absolutt ikke, men håndverket er fordømt godt gjort. Låtene sitter med en gang, noe som både kan være et pluss eller et minus. Undertegnede satser likevel et par tiere på at de fleste av disse låtene holder mange nok gjennomkjøringer til at de får holdbarhetsstempel «langvarig».

Dessverre holder ikke alle sporene den samme standarden som f.eks. Until We Touch The Burning Sun, Spire og Break The Emotions, og spesielt mot slutten skorter det på de skikkelige gode øyeblikkene. Da går det rett og slett litt på tomgang. Men det er mer enn nok moro her til å kunne anbefale enhver fan av melodisk power metal et kjøp. Tja, hvem som helst med et fordomsfritt øre, faktisk.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.