En distansert aften

Kroa i Bø, Bø – lørdag 17. januar 2004
Foto: Frode Jørum

Overraskende nok var det surprisegutta i Spetakkel som gjorde best figur denne kvelden. Overraskende fordi hip hop så sjeldent har blitt skikkelig godt mottatt på Kroa, Fotograf: Frode Jørummen også fordi undertegnede ikke har spesielt stor interesse for sjangeren og har en geografisk betinget aversjon mot storkjeftede bergensere. Men gjengen, med hiten Kem Rocker? i bagasjen, tok tak i publikum og leverte et overbevisende og energisk sett som fikk både de engasjerte lokale hip hop gutta foran scenen og oss andre til å dra dra på smilebåndet. La gå at det var komplett umulig å få med seg teksten (årsaken var kanskje geografien igjen?), men gjengen leverte det de skulle, og litt til. Da må man bare anerkjenne.

Halvhjertet sett
Fotograf: Frode JørumMed Spetakkels gode oppvisning lå alt til rette for at Karin Park med band skulle kunne gjøre en like god figur. Når dette ikke skjedde, til tross for et godt oppvarmet publikum (men uten de fremmøtte hip hopere som drahjelp), så får debutanten ta like stort ansvar for det som det faktum at det var lite mennesker i Storsalen. Vel ser det glissent ut med åtti stykker i motsetning til to hundre, men det er ingen unnskyldning for å levere et halvhjertet sett.

For Karin virket rett og slett litt mutt der oppe, selv med sine karakteristiske scenebevegelser og usedvanlig vakre og sterke stemme. Stemningen var kanskje litt merkelig ute blant publikum, men da har man bare å ta tak i det hele ved å være enda litt blidere og mer energisk. Gjengen på scenen ble i stedet mer distansert, og virket nesten litt motvillig til at de måtte ut og ta ekstranummer. Muligens bare en innbilning, men det var det var slik det føltes. Da blir man kort og godt litt ubekvem som publikummer.

Skuffende, tross talentet
For med topplåter som Superworldunknown, Fill It Up og How Can I Loose (med korrekte hentydninger fra scenen om at manFotograf: Frode Jørum ikke har tapt når man blir nominert både til Spellemanns- og Alarmpris) burde Karin & Co ha feid gulvet med damens låtskrivertalent og karisma, og ikke minst bandets opplagte kompetente sammensetning. Da er det lov til å bli litt skuffet over at det faktisk var en ganske så kjedelig konsert som helt sikkert vil gå raskt inn i glemmeboka.

Vi satser på at de kommer sterkere tilbake en annen gang, og med flere publikummere på kjøpet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.