Back Off – Mer punk i ren tapning

De som kaller seg ekte punkere er ofte svært så opptatte av at punk er en holdning, ikke først og fremst en type musikk. I Scum De La Norvéges tilfelle går det faktisk an å si at punk, det er det samme som Scum De La Norvége det. Anført av den godt voksne Laffen på sylskarp og aggressiv gitar tar trioen sats og gir fra seg tretten låter som drypper av en herlig forbannet attityd. Her får man tjueen minutter med terapi for sinte og såre sjeler.

Bandets form for punk er bare ikke laget for at det skal sitte en eller annen fisefin intellektuell (ikke så mange av dem kanskje) anmelder og beskrive musikken med flotte adjektiver og pene ord. Derfor er det også vanskelig å skulle si noe annet enn at Scum De La Norvége er et band du bør sjekke ut om du på noe vis er interessert i hva denne sjangeren handler om.

Nordtrønderne opererer nemlig med alle de faktorene som skal til for fremstå som et stort punk band, og gjør det med hellig overbevisning og en holdning som tilsier at de gir blanke faen i hva jeg måtte mene om den saken. Wattis har en vokal som tar musikken på kornet, Lasse har et rytmisk driv og en presisjon som gjør inntrykk og Laffen, ja han er punk.

Nettopp derfor sitter undertegnede og har lyst til å hamre ned disse ordene i pur aggressiv musikalsk glede over et band som aldri vil bli spilt på kommersiell radio eller på en større scene, men som likevel er mer ekte enn noe annet du vil komme over. Alle som mener noe annet utfordres herved til å stirre Laffen inn i hvitøyet og ikke pisse på seg!

Back Off er ikke årets beste plate og vil ikke bli nominert til alskens priser, men det gjør så lite. Scum De La Norvége trenger ikke sånt.

NB! Albumet kan kjøpes via bandets hjemmeside.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.