Quart’03: Morderisk dukketeater

(Kristiansand, Odden 2.7.2003)

Det var fullt kjør fra første sekund og med et visuelt og musikalsk samkjørt band som er noe av det råeste som er sett i ei bukt på Sørlandet.

Musikerne i dette bandet ser virkelig ut som en gjeng med morderdukker; sminket som den stygge søsteren til Marilyn Manson, kledd i alt fra skinnskjørt og nettingstrømper til lateksjakker.

I konstant bevegelse
Samtidig var samtlige, bortsett fra trommisen, i konstant bevegelse. Vokalist Wednesday 13 var akkurat så hvesende sint og rå som en metalsanger skal være – både musikalsk og scenemessig. Her dukker det opp et band som er engasjert til tusen i sin egen ville visjon om å sende de «etablerte» rett til helvete. Og ikke minst med låter som Slit My Wrist og Kill Miss America.

Murderdolls gjør sitt i en aggressiv form for metal, kombinert med hardcore-elementer. Sammen med ideen om et unisont look som setter en visuell spiss også på musikken. Det er ekstremsport innen musikk, men samtidig er bandet aldri langt fra både vokale og gitarmessige hooks som gjør at uerfarne lyttere også henger med.

Tenk Slipknot med samme «fuck you»-holdning og sans for det teatralske og skremmende, via noe av den dynamikken som kjennertegner Machine Head.

Det var likevel ikke altfor mange som hadde funnet veien til den nye scenen Odden, som ligger like ved Bendiksbukta. At danske Mew spilte på naboscenen gjorde nok også sitt til at færre nysgjerrige tuslet nedover. Men de som befant seg nærmest scenen fikk betalt i blod, svette og reiste langfingre fra scenen.

Svært samspilte
Bandet var videre så samspilte at det nesten var skremmende høre på, servert med en fandenivoldskhet som virkelig er en riktig betegnelse på det Murderdolls står for. Komisk eller ikke: Når når vi fra scenen får beskjed om å «put your horns in the air» og «worship the devil with us», så er det alvor!

Sett ut fra kvaliteten, og den enorme jobbingen som ble utført fra scenekanten, ville det ha vært like naturlig å plassere Murderdolls på Idrettsplassen lørdag – selve «metalldagen». At ikke så har skjedd, kommer nok av at det ikke passet for bandet. Men Murderdolls beviste derimot at de virkelig har det som skal til. Og enda litt til…


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.