Wanna Be The King! EP – For uklart

Neida. Anders::Plywood er ikke en mann ved navn Anders med et noe utenlandsklingende etternavn. Det er et band fra Lørenskogområdet med et merkelig navn, men som spiller ganske så lettforståelig rock, med en hang til å trykke mye på fuzzpedalen.

Wanna Be The King! EP er en utgivelse som følger godt i sporet til to andre band fra det samme området, nemlig Small Unit Of Audio Navigators og Funguson. Anders::Plywood har også nettopp sluppet en split vinylsingel sammen med sistnevnte.

Anders::Plywood minner faktisk svært ofte sterkt om nettopp S.U.A.N., et band som også har sterke poptendenser innimellom sine kjappe fuzzgitarer. Men Espen Lie, Trym Hagen og Kjetil Veum har enda sterkere kanter og tyngde i musikken sin og ender opp som et solid rockband, men uten det sterke særpreget.

Produksjonen, som sammen med bandet er gjort av El Cacos Thomas Fredriksen, er i aller høyeste grad veldig indie. Og variasjonen innenfor sine egne rammer er det ikke noe å si på. Trioen høres nesten ut som om de bluesaktige engelske rockerne Reef på So Long, Flare tråkker inn i hagen til Juno, mens tittelsporet minner mye om… ja, en rocka indie-Elvis. Noe som vel var meningen også.

Mitt hovedankepunkt mot Wanna Be The King! er at det er vanskelig å få tak på bandet. Personlig klarer jeg ikke helt å følge eller skjønne hvor bandet vil og blir sittende og lure litt på hva jeg egentlig har hørt på.

Enkeltvis er det ingenting i veien med låtene, men summen er lettere forvirrende. Noe som nettopp er mitt ankepunkt mot EP-er generelt; resultatet blir ofte verken det ene eller det andre. Derfor skulle undertegnede ønsket seg et helt album når bandet først ville vise alle sine sider. Men med låter som tittelsporet og spesielt Come On er det i hvertfall tydelig at bandet kan å skrive respektable låter. Mye å hente altså.

Utover det er dette et godt stykke indierockhåndverk som burde være interessant for de som setter pris på fuzzrock med innslag av melodiøs pop.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.