Le power trio de luxe

(Kroa i Bø, Bø – søndag 1. september 2002)
Foto: Frode Jørum

Denne gangen hadde Myerz & co. grått seg til å få spille på Kroa, selv om stedet egentlig ikke hadde plass til dem denne helga. Men de skulle spille på «det feteste stedet i Norge!».

Dermed ble det søndagskonsert på bandet – noe de selv virket storfornøyde med. Til tross for at det ikke er den heldigste dagen å arrangere konsert på.

Heidundrende konsert
Heldigvis hadde over hundre mennesker gitt blaffen i akkurat dét, og møtte istedet opp for å gi sin støtte. Og Ralph Myerz & The Jack Herren Band fikk sin belønning, for en mer heidundrende konsert skal du lete sabla lenge for å finne igjen.

Med trioen plassert foran scenen og midt på gulvet i storsalen, fikk Kroa straks en intim feeling. Noe som gjorde sitt til at lokalet fort ble svett og stemningsfylt. Derfor gjorde det ingenting at det ikke var så mye folk tilstede.

Sjelden vare
Med Ralph Myerz som det naturlige midtpunkt midt på scenen, startet det hele i sedvanlig rolig tempo, med trommisene Tarjei og Thomas på lavgir. Men det skulle selvsagt raskt gi seg, for er det noe disse gutta Fotograf: Frode Jørumvirkelig kan, så er det å bygge et liveshow. Dynamikken syntes nærmest ekstrem der bandet med internasjonal storkontrakt i lomma først skrur på for alvor. Det er vanskelig å se for seg noen som kan skape en slik groove og dansbarhet i musikken sin, og samtidig få det hele til å framstå som særdeles rock’n’roll. Om ikke dansefoten tar fullstendig overhånd på en konsert med Ralph Myerz, er ikke det ikke bare snakk om mangel på rytmesans, men heller tale om om mangel på livsglede og hjernekapasitet.

Det var ikke en sjel som søndag kveld på et eller annet vis ikke beveget seg i forhold til musikken. Så pulserende var det faktisk. Det gikk ikke mange minuttene ut i settet før gulvet foran scenen var fullt av dansende og glade mennesker som ikke kunne ha brydd seg mindre om å sitte hjemme foran fjernsynet og knaske potetgull denne første septemberkvelden.

Blikkontakt med publikumFotograf: Frode Jørum
Det som virkelig skiller bergenstrioen fra andre når det gjelder det rent scenemessige, er den absolutte mangelen på pretensiøsitet som denne trioen synes å være i besittelse av. For dem er det den naturligste ting i verden å holde blikkontakt med publikum; smile og hygge seg med de tilstedeværende. Og selv om Myerz ikke hadde tatt med seg pyroeffekter denne gangen, var lyset tidvis aldeles eksepsjonelt.

Ralph Myerz & The Jack Herren Band har nettopp gitt ut EP-en A Special EP, og står klare for å erobre verden gjennom sin kontrakt med Emperor Fotograf: Frode JørumNorton. Og hvorfor skulle de ikke gjøre nettopp det? Kombinasjonen av nordisk kjølighet og sydlandsk temperament er eksplosiv på sitt beste, og groovy på sitt verste – hvis man i det hele tatt kan benytte et slikt ord om et så bra band.

Et enkelt råd: Få med deg disse gutta før de blir for store for det lille fillelandet vårt. Ralph Myerz har disse stedene igjen på sin pågående norgesturne: Dis i Fredrikstad, So What! i Oslo, Sort / Blå i Porsgrunn, Gyldenlöve i Kongsberg, Kroa i Volda og Tango i Ålesund.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.