Punk Rock Songs (The Epic Years) – Slesk samling

Etter at amerikanerne nå har gått tilbake til punkspesialisten Epitaph (startet av Brett Gurewitz som nå er tilbake i Bad Religion), er årene på nittitallet som bandet tilbrakte på Epic, samlet på Punk Rock Songs. Om det er et nødvendig trekk, får bare økonomisjefen hos Epic svare for.

For dette smaker mer business enn pleasure, og det betviles hvor glade bandmedlemmene selv er for denne samlingen. Her får du sytten sanger fra albumene Stranger Than Fiction, The Gray Race, The New America og No Substance kombinert med noen singler. I seg selv er dette greit nok, for låtene er ikke direkte dårlige.

Men at det i tillegg dukker opp en aldeles grusom tysk(!) versjon av Punk Rock Song, der Graffin stresser noe jævlig med å uttale alle de tyske stavelsene, trekker ned. Med linja «This is nur ein punk rock song», faller dette inn under betegnelsen fullstendig unødvendig. Se for deg en norsk versjon av frasen: «This is bare en punk rock song»!

Videre får man syv liveversjoner av diverse låter, blant annet én med drahjelp av Biohazard. Greit nok, men for det meste fungere dette bare som fyllstoff.

Det lukter ikke mindre av griske plateselskapsmennesker når det kommer fram at dette albumet ikke kan spilles av på datamaskin, verken på PC eller Mac. Denne formen for umyndiggjøring av lytteren er etter min mening kvalmende og bare med på å understreke hvor kapitalstyrt musikkbransjen faktisk er. Beskyttelse av åndsverk er én ting. Overbeskyttelse noe annet.

Dersom du ikke er en svoren Bad Religion-fan, så boikotter du denne forvirrende og sleske samlingen. Kjøp heller ei «ordentlig» plate med bandet. Såpass respekt bør man da kunne ha for et band av dette kaliberet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.