Velodyne – Salig vakkert

Det var på en konsert med bandet nylig at undertegnede oppdaget kvalitetene til det Fredrikstad-baserte bandet. Det var med kjappe bein turen gikk bort til baren der denne demo-EPen ble solgt. For selv om duoen ikke har noen offisiell utgivelse på samvittigheten (og knapt har spilt konserter), så er det bare sånn at noen artister fortjener å bli omtalt likevel. Og Velodyne er definitivt et sånt band.

Bandets ingredienser er tunge bassrytmer, litt piano og gitar, dypt melankolske melodier. Samt Antonsens svale og nydelige engleaktige stemme, og innimellom også et pumpeorgel. Resultatet er noe av den nydeligste musikken man kan tenke seg. Det er særdeles lett å falle i dype tanker mens ørene bløtlegges og hjertet trøstes. En skulle tro at en blanding av det omtalte pumpeorgelet og den nakne vokalen skulle innby til et ganske sært uttrykk. Men i stedet blir det nesten åndaktig vakkert. Men Velodynes religion er hjertet og praktiseringen er musikken. Dermed synker en låt som Tired Tonight så dypt, at med det rette humøret så er ikke tårene langt unna. Ja, så vakkert er det faktisk! Så inderlig vakkert…

Antonsens vokal smelter sterk og svak sammen med de enkle, men virkningsfulle arrangementene, og Fjelds rytmelag frembringer akkurat den rette dramaturgien i låtene. Det finnes ikke et eneste svakt punkt ved Velodyne på plate. Med litt trening og ekstra selvtillit, vil denne duoen sannsynligvis snart stråle fra scenen også. Perfekt setting: Vin, stearinlys, kjæresten – og Velodyne!

Siden dette kun er en demo, så er den ikke til salgs på vanlig måte, men ved å gå til bandets hjemmeside, så er det ganske sikkert mulig å få tak i denne ekstraordinære fine samlingen med pop-ambientlåter. Her er det noen plateselskap som burde kjenne sin besøkelsestid. Sterkt folkens. Sterkt!

NB! Velodyne heter nå Stella For Star.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.