Enter Twilight – Nesten magisk

De serverer melankolsk akustisk rock som til tider faktisk er svært så magisk. Enter Twilight EP er Magic Pillows‘ første offisielle bidrag til folket.

Det går ikke lang tid før stemningen har satt seg, når den karakteristiske stemmen til Frode Helberg med sin snodige vibrato først har smyget seg på plass blant en innledende akustisk gitar på Her Sunlight Trap.

På up-tempo låta The Universe & The Watermelon Rose får også Camilla Bruerberg vist sine kvaliteter som vokalist – riktignok sammen med Helberg. Denne låta er kanskje den mest besnærende av alle fem sporene her. Mest på grunn av sin såre gitar, som høres ut som en brun utgave av Marillions Steve Rothery, men også grunnet den halvt dramatiske stemningen.

Det er vanskelig å skulle sammenligne Magic Pillows med andre, selv om det ligger enkelte navn og skurrer bakerst i hukommelsen. Men disse kommer av en eller annen grunn aldri opp til overflaten.

Ihvertfall så holder disse låtene et jevnt over bra nivå, mens bandet utviser en solid låtskriver- og arrangementsans som bare blir forsterket av at de to vokalistene deler på jobben.

Men så fryktelig nyskapende er dette kanskje ikke, og det er fristende å si at vi har hørt det meste før. Men Magic Pillows har likevel dette «noe» i seg. Noe som godt kan bringe dem langt, selv om det spørs om store platesalg ligger innen rekkevidde i den nærmeste fremtiden.

Uansett så har Enter Twilight EP blitt en god utgivelse som balanserer på kanten av det melankolske og optimistiske, med drømmende tekster og et svevende lydbilde. Særpreget får bandet gjennom Helbergs stemme og et til tider nydelig gitararbeid.

Sammen med sine kolleger på Osito Records, Cerrato, står Magic Pillows fram som et spennende valg hvis en søker norsk rock som holder seg på den mer melankolske siden.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.