De virkelige dansekongene

(Kroa i Bø, Bø – lørdag 8. november 2001)

Med en fersk kjempekontrakt i baklomma, er det bergensbaserte danseorkesteret på en aldri så liten Norgesturne før de går i studio for å spille inn sitt debutalbum som skal ut på verdensbasis til våren. Forventningene i Bø var heller ikke små, for disse gutta har sprengt dansegulvene to ganger allerede de siste to årene. Etter å ha prestert å gå glipp av bandet begge gangene, var denne anmelderen spent på hva gjengen kunne være gode for i livetapning.

Sydende stemning
Det slår en at Ralph Myerz & The Jack Herren Band har sett skogen, på tross av alle trærne. At ingen andre har tenkt på å slå sammen et moderne danseorkester bestående av to perkusjonister og to lydmakere, blir nesten et mysterium når man opplever dem fra en scene. Det er så riktig, så riktig! Selv med et publikumsantall som preges av nedgangstidene, så var golvet sydende nesten fra første trommeslag. Folk danset og koste seg til de særs funky rytmene. Dynamikk, spilleglede, musikalitet og et gjennomtenkt og gjennomført show er Myerz & cos enkle formel. For ikke å glemme pyroen! Pyroen som kommer på riktig sted. Hver eneste gang! Publikum viner av fryd hver gang effektene kommer. Mer pyro til folket!

Skulle gjerne foretatt en inngående beskrivelse av de musikalske detaljene, men det virker feil i forhold til disse gutta. For Ralph Myerz & The Jack Herren Band spiller basic musikk, på et nivå som selv urmennesket hadde kunnet danse til. Hardt, nakent, utadvendt og ubeskrivelig dansbart. De to perkusjonistene Tarjei Strøm og Thomas Lønnheim suger til seg all oppmerksomhet og sparker den tilbake igjen med en slik overbevisning, at man er sikker på at når de ikke er ute å spiller for folk, så sitter de bare og slår på trommene sine. Døgnet rundt. Slår og slår og slår, til søvnen tar dem! For deretter å våkne og fortsette spillet.

Ralph Myerz & The Jack Herren Band er et sånt universalt band som appellerer til noe av det mest primitive i alle mennesker: Trangen til å danse. Glem Röyksopp, det er disse herrene som kommer til å bli de virkelig stjernene.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.