As Long As You Want This – Ufarlig voksenrock

Det er nemlig ingen tvil om at Kane for lenge siden har siktet seg inn på MTV-publikummet, noe de har lyktes til gangs med i det MTV-frelste Nederland. Faktisk har de også vunnet prisen for «Beste Nederlandske Band» under MTV Awards.

For å plassere Kane med en gang: De leker på andre siden av gjerdet fra hagen der Counting Crowes, Live og Matchbox Twenty holder til. Det vil si: Amerikansk alternativ voksen poprock. Med den forskjell, selvsagt, at Kane ikke er fra USA. De skulle gjerne ha vært det, det kan man høre. Låtskriver, gitarist, vokalist og frontfigur Dinand Woesthoff skulle gitt mye for å vandre i en maisåker hånd i hånd med sin vakre filmstjernekjæreste, alt mens kameraene fanger inn hans dype og inderlige følelser som han gjennom musikken deler varmt med oss. Vel, kanskje det hadde funket, hadde han vært amerikansk. At mannen evner å skrive bra rocklåter, viser han på låter som I Will Keep My Head Down og Can You Handle Me, men man tar seg i å irritere seg over at han synger mot veggen i stedet for å synge til lytteren. En veldig grunge-aktig måte å synge på, noe som det i seg i selv ikke er noe i veien med. Men det trykker på feil brytere hos lytteren når man synger om kjærlighet på enga. Og poteten han har svelget på veien hjelper heller ikke.

Kane fremstår som Creeds europeiske lillebror; like intetsigende og tilgjort og det er bare et knippe låter på As Long As You Want This som gjør at plata klatrer opp til midt på treet.

Det er ingenting som tilsier at man bør skaffe seg denne plata, men det er heller ingenting som sier det motsatte. Men veddemålet på at de kommer til å selge en god del legges herved inn, for er det noe som selger, så er det ufarlig og pompøs voksenrock. Fort glemt i denne anmelders CD-bunke.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.