Free All Angels – Ash gjør det igjen

Som de fleste sikkert har fått med seg, har Ash allerede levert to singler av høy kvalitet; den ultrasommerlige Shining Light og den noe mer rocka Burn Baby Burn. Og Free All Angels er, tro det eller ei, akkurat så bra som disse to låtene antyder.

Plata har blitt en hybrid av det punka debutalbumet og den mørkere og likevel mer poppa andreutgivelsen. Det er imponerende hvor godt disse unge nordirene mestrer å kombinere lyse melodier med skarpe gitarer.

Frontmann og låtskriver Tim Wheeler har mye av æren for at Ash i dag fremstår som atskillig mer troverdige og kvalitetsikrende enn svært mange andre rockspillende band fra de britiske øyer. Det er nettopp denne sterke følelsen av en essensiell kvalitet i hver eneste tone Ash pløyer ut, som er så spennende og tiltagende ved dem. Det er liksom ikke noe kødd med Ash.

Det er derimot ekte rock’n’roll – uten noe om og men. Det forfriskende og rent å høre Wheeler synge «We’ve been walking barefoot all summer» i Walking Barefoot. I forhold til så mye annet i MTV-generasjonen, er Ash genuine rockstjerner som vet at rock først og fremst handler om å ha låtene først, deretter image og posering. Med den ungdommelige lysten fortsatt intakt, lyser Free All Angels av de sedvanlige strålende og ubetalelige poprefrengene Wheeler og co. gjør så bra. Alt fra nydelige ballader som Someday og There’s A Star, til de kraftfulle og før nevnte rockerne Shining Light og Burn Baby Burn.

Det virker ikke som Ash vet å gjøre musikalske feil, for jeg klarer ikke å finne svake låter på noen av deres plater. Og det er i hvert fall ikke tilfellet på denne. Eneste grunn til at Free All Angels ikke får toppkarakter av denne anmelderen, bunner i en bestemt følelse av at bandet kan enda litt bedre. Det virker nesten som om de holder tilbake bare for å pirre lytteren til å ville ha mer.

Free All Angels vil for min del være med på å redde sommerens soundtrack, og spør du meg, er bare det litt av en prestasjon! Gratulasjoner går ut til Ash og kjøpeoppfordringer går ut til platekjøpere som ønsker seg kvalitetsrock med en touch av kommersielle tendenser.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.