At First Light – Populærjazzens dronning

For dette er et album for dem som har lyst til å snuse litt på jazz. Og du skal jammen ikke se bort i fra at Silje Nergaard kan bidra til å få flere til å høre på denne musikksjangeren som så ofte og feilaktig blir oppfattet som musikk for bedrevitere og kultureliten. Populærjazz på sitt beste er ikke et upassende stempel på At First Light, for her får vi tolv spor som ikke inneholder mange svake øyeblikk. Nergaard har i dag en stemme som ikke lenger har mye nasalt i seg og hun synger med en solid autoritet og sikre fraseringer som viser en artist som kjenner denne musikkformen fra ende til annen.

Låtutvalget er et kanskje platas sterkeste kort. Det varierer for eksempel fra den nesten rene popballaden Be Still My Heart, til den gammelmodige og swingbare Let There Be Love. Videre til bossanovaen i Now And Then og til den The Real Thing-aktige Keep On Backing Loosers. Men selv med denne om ikke sterke, så klare variasjonen, så er helheten ivaretatt på beste måte i den forstand at alle låtene kler hverandre godt. Og det er ikke noe å si på musikerne som har deltatt heller; fra Jarle Vespestad på trommer i selve bandet til Silje, til gjestemusikere som for eksempel Arve Henriksen.

Alle låter er arrangert og spilt på delikat og lekkert vis. På en slik måte at det blir spiselig for de aller aller fleste. Ja, til og med for en gammel Nergaard-skeptiker som undertegnede. En nydelig låt som den fantastiske Japanese Blue er kanskje det beste eksempelet på hvor Nergaard står i dag: Selvkomponert (ni av tolv sanger er komponert av artisten selv), henrivende sunget med bruk av mange flotte vokale farger, og en tilgjengelighet som aldri virker kommersiell i negativ forstand, men skinner heller gjennom som en klar styrke.

Silje Nergaard har vokst opp til å bli en selvsikker komponist av helstøpt standard, og det er vel med denne plata ikke lenger tvil om hennes posisjon som en av de virkelig gode låtskriverne her til lands innen sitt segment; populærjazzen, for ikke å si popmusikken. Dette er et album du trygt kan sette på til kveldskosen med enten familien eller kjæresten. Det er sannsynligvis få som vil nekte altfor mye etter å ha hørt på At First Light. Det er i sannhet dette albumets styrke.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.