Tout – Utradisjonell og gammelmodig gitarrock

Tout er Semi Norvèges første «skikkelige» plate hvor første låt Molok er gir godt eksempel på hva bandets musikk handler om. Gjennom åtte minutters sløy rock får vi glidende instrumental partier med en noe datert gitarlyd, som likevel fungerer godt.

Bandet er virkelig ikke opptatt av å være tidsriktig i musikken sin og låten Glass Og Stål kunne for eksempel like gjerne vært produsert i 1983 eller i 1992. Eller når som helst egentlig! Det samme gjelder hver enkelt av albumets ni spor. Soundet er nesten oppsiktvekkende lite «moderne» og det er lov å spørre seg selv om hvorfor bandet ikke har våget mer i produksjonen. Det går an å spille «umoderne» musikk og likevel ha en produksjon som ikke er gjennomgående flat.

Men, Tout er på ingen måte en dårlig plate for dét. Sangene holder til mål de, og når bandet glir inn i bluestonene som på Foran Mæ Står Blomster er det riktig trivelig å høre på Semi Norvège. Det er ingen tvil om at bandet fungerer best når de strammer inn de musikalske krumspringene sine i hver låt, slik at temaet blir tydeligere.

Låtskriver og vokalist Erik Lunde har en stemme som nok er begrenset og litt påtatt tøff noen ganger, men den kler musikken bra. Tekstene er til tider veldig gode og er langt fra DeLilloske (eventuelt Di Derreske) «gladtekster». Veldig nord-norsk i sine historier, hvis det sier noe som helst (?).

Semi Norvège er et band for det voksne publikum og som helt sikkert fungerer godt på en livescene. Ikke noe for den unge hippe musikkelsker, men utmerket for den som ikke har noe i mot gammeldags og smårøff gitarrock. Skulle likevel ønske at bandet turte å være litt mer moderne i sin utradisjonelle gammelmodighet. Særpreget er der uansett.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.