Mimosa – Slapp sydhavsmusikk

Fun Lovin’ Criminals har siden 1996 framstått som representanter for en moderne miks av funk/rock/hip hop som definitivt har hatt noe å si for vår oppfattelse av 90-årenes musikktrender. Hits som Scooby Snacks og Bombin’ The L har fortjent lagt på listene, spesielt i Europa. På Mimosa, som bare blir gitt ut i Europa og gjennom deres egen hjemmeside, har bandet remikset låter og coverlåter fra sine to tidligere studioalbum, samt skrevet to nye sanger.

Albumet er i sin helhet spilt inn på Hawaii og tanken bak har nok vært å lage ei plate som kan spilles under palmene eller som et supplement til å ligge under de samme palmene. Det hele er nemlig svært neddempet og «coolt». «Cool» er forsåvidt et image som Fun Lovin’ Criminals forfekter, men det spørs om ikke dette blir litt for mye av det gode.

Riktig nok får vi en stilig ny låt i form av Couldn’t Get It Right, noen lekre versjoner av Scooby Snacks og Bombin’ The L samt en tøff cover av Ozzy Osbournes Crazy Train (!), men resten av plata er så til de Grader «smooth» og likegyldig at kjedsomheten raskt siger over lytteren. Gutta har sikkert hatt det morsomt i studio og fått seg noen fine stunder i strandbaren på kvelden med grønne drinker og jenter i bikini, men jeg blir ikke akkurat overveldet av det arbeidet som er lagt ned i å gjøre det hele interessant.

Mest for fansen og «die-hard»-tilhengere av steelgitar og smygende syden-musikk (hvis det er noe som kan kalles det)…


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.