Nok en Grandiosa fra Elton

En dag for noen år siden fant Elton John ut at han ikke lenger bare ville være låtskriver, pianist og sanger. Han ville kalle seg komponist også. Dette førte til et samarbeid med Tim Rice og Hans Zimmer og resultatet ble filmmusikken til Løvenes Konge, som også fikk Oscar. Nå har han teamet opp med dem igjen og laget filmmusikken til den kommende Dreamworks-tegnefilmen The Road To El Dorado. Albumet har blitt som man kan forvente, en grei samling sanger som helt sikkert passer som hånd i hanske til filmen. Det har blitt med Elton John som det er med Grandiosaen: Du vet hva du får. Det er lettfordøyelig og uspennende, men lett å kjøpe, ufarlig og greit å kose seg med. At den godeste Sir Elton kan snekre låter er det ingen tvil om, men han når ikke lenger opp mot nivået han til tider holdt på syttitallet.

Likevel er det nesten garantert at singelen El Dorado kommer til å tilføre kontoen hans noen flere pund å kjøpe klær for. Som åpningslåt er den skummelt effektiv og har allerede flere ganger nektet å flytte seg fra hjernebarken min, og sånt selger plater. Og med en musikkvideo på en og en halv time blir salget sikkert ikke noe mindre, for å si det sånn.

Someday Out Of The Blue (theme from El Dorado) er mistenkelig lik en mengde sanger fra de siste årenes store tegnefilmer og blir fryktelig cheezy i sin voldsomhet, mens resten av albumet framstår som det det har som funksjon å være, nemlig fyllstoff for øret. Men selv om dette på sitt beste er «greit», skal mannen ha at han vet å sette sammen en bunke låter som i helhet fyller ut hverandre med sine svakheter og styrker. Tilsammen: Ikke dårlig, ikke fantastisk. Dette er ikke noe jeg vil anbefale til noen andre enn hardbarkede fans av Elton og/eller filmen. Når det er slått fast, så er sannsynligvis dette noe av det beste man kommer innen tegnefilmmusikk. Hvilket ikke sier så mye.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.