Braid Of Knees – En dyktig låtskrivers idémyldring

Primus motor Øyvind Holm har helt tydelig en vei han vil gå med bandet sitt og han klarer virkelig å gjøre Dipsomaniacs til et band med særpreg. 90-tallsmusikk, helt klart, men Beatles og Lennon og andre 60-tallsikoner skinner tydelig i gjennom.

Og oppi den musikalske gryta ligger det også noen ingredienser som ligner på Motorpsycho. Kanskje er dette fordi mangeårig Motorpsycho-medhjelper Lars Lien har sittet bak spakene. Men uansett er det ikke tvil om at Braid Of Knees har en rekke sterke låter, f.eks. førstesingel The Water Choir’s Drowning, Smart Triangular Sandwich (svært Motorpsychosk), Dead Right og Sum Genius. Alle låter som på sin småpsykedeliske, men ærlige måte gjenspeiler en dyktig låtskrivers evne til å lage noe spesielt ut av sine ideer.

Det hele koker egentlig bare ned til om du liker musikken og måten den blir framført på. Det betyr at du må like litt rare lyder, sære arrangement og ikke synes at Holms skvikete stemme blir for….skvikete.

For min del blir det litt monotont, selv i sin variasjon. Men jeg liker nevnte sanger og jeg liker at man ikke må lage musikk akkurat slik alle andre lager det. Det er ihvertfall musikk med integritet og det skal man ikke kimse av. Anbefales spesielt til de som setter pris på litt psykedelia i sin pop/rock-suppe. Alle andre; rett og slett fin til sitt bruk.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.