Living In The Flood – Ekte reggae

dag er Horace Andy kanskje ikke like kjent som mange av sine samtidige reggaeartister fra Jamaica, men hans moderne tilnærming til musikkformen samtidig med et godt grep om essensen av den, gjør ham til en spennende og utfordrende artist. Så også med hans ferskeste utgivelse, Living In The Flood. Med sin særpregede tenorstemme crooner Horace seg gjennom tretten sanger og det virker som han har full kontroll over alt han gjør. De sterkeste låtene her er de som har en klart definert melodi og som lettest glir inn i øret. Det er nemlig til tider et problem at mange av sporene kun flyter på bassen og Horaces stemme, noe som i lengden blir svært slitsomt. Han har nemlig en veldig vibrato på stemmen som for meg altfor ofte sliter på øregangene.

Variasjon er et stikkord her. Men tette reggaetoner som på åpningslåta After All, Smiling Face og den svært dansbare Doldrums, gjør at Living In The Flood på en fin måte klarer å fange oppmerksomheten. Som vil alle vet var det Bob Marley som skaffet reggae en identitet og oppmerksomhet, men etter hans bortgang har kvasireggae med f.eks. band som UB40 i spissen fått denne oppmerksomheten. Nå er ikke Horace Andy en Bob Marley, men derimot en flink bidragsyter til moderne musikk.
Living In The Flood fremstår som et godt eksempel på hvor «ekte» reggae kan bli i dag.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.