Dette er fremtiden!

Etter at jentene i Furia gjorde en kjempekonsert i februar, var det en selvfølgelighet at de skulle komme tilbake til Kroa igjen. Fredag sto de fem jentene igjen på scenen og spørsmålet var egentlig bare om de kunne innfri de voldsomme forventningene de selv hadde skapt.

Kroa i Bø, Bø – fredag 27. august 1999
Foto: Frode Jørum (Quart’03)

Svaret er ja. Et skrikende høyt ja! Furia er et vidunderbarn som ingen helt kan se rekkevidden av, for de innehar slikt et voldsomt potensiale. I samme musikalske landskap som Seigmen og Velvet Belly, står Furia som et springende ungtre. Vokalist Stine sang så vakkert at gåsehuden raste opp og ned på de rundt 130 tilhørerne. I sin mors brudekjole sto hun der som en engel og smilte varmt ned til oss, mens de andre sto rundt henne og pøste ut sjelevrengende gitarmelankoli.

Aldri har undertegnede opplevd et så oppriktig og ærlig band, spillende musikk for hjertet og sjelen, uten tanke på egoisme og status. Bare et kjærlighetsforhold til musikk og det å spille for et publikum. Faktisk så det nesten ut til at de var overrasket over den gode responsen.

De to gitaristene Solvår og Kirsti (søster av Stine) utfylte hverandre perfekt med sine klanger, vekslende mellom råe og rene toner. Samtidig smilte og flørtet de med publikum, og sammen med sin vokalist utgjør de en kraftfull frontlinje. Når så trommis Agathe og bassist Maya utfyller helheten som et solid og fullkomment bakteppe, er dommen klar: dette er fremtiden!

Dette er slik musikk er ment å være. Det var perfekt. Hvis ikke disse jentene blir store, så skal jeg spise dongeribuksa mi. Det er et løfte!

Og var du ikke der, så har jeg bare en ting å si: ikke gjør den samme tabben en gang til. Oi. Oi. Oi.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.