The Science Of Things – Vellykket formel i ny utgave

Litt melodi, litt gitar, mye smerte og du har en vinner. Når Bush har blitt anklaget for å være for opphengt i Nirvana og den godeste Cobain, er det forståelig, men ikke akseptabelt som et argument mot dem. Vel er vokalist Rossdale skremmende lik Cobain nå og da, men Bush har sin egen stil, i slekt med grungelyden, men på egne bein. The Science Of Things har to umiddelbare låter. Den ene har jeg nevnt; Warm Machine som fengsler fra første berøring av gitarstrengene og må være en klar andresingel etter The Chemical Between Us som har fått æren av å være første singel ute. Sistnevnte leker med trommemaskiner og andre «moderne» måter å lage lyd på, men er i bunn og grunn en fengende rocker med et refreng som kan få hver og en til å synge med.

Resten av plata kommer sigende etterhvert og sanger som balladen 40 Miles From The Sun, bassdrevne Altered States samt småtøffe Mindchanger er ganske enkelt gode låter. The Science Of Things er i det hele tatt en vellykket affære, gjennomarbeidet og til tider svært så stilig. Ikke noe utpreget ny formel, men litt flørting med elektronikken med småtunge gitarer tuftet på samme oppskrift som f.eks. Alice In Chains benytter, gir et solid resultat nok en gang. For å si det sånn: jeg skjønner at Bush har solgt 13 millioner plater.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste episoder

Arkiv

Abonner på nettstedet via e-post

Oppgi e-postadressen din for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 480 andre abonnenter
Lenke til Personvernerklæring

Du kan lese vår personvernerklæring her.